Årets skuespiller i Nordjylland 2019

12-06-2019
Legatet Årets Skuespiller 2019 blev tildelt Lars Topp Thomsen fra Aalborg Teater.
Foto: Allan Toft
Af Palle Bjørnstrup

Legatet blev uddelt på Aalborg Teater til skuespilleren. Legatet er indstiftet af Torben Vejs Fond og blev uddelt første gang i 2012.

Årets prismodtager er uddannet fra Den danske Scenekunstskole i 2001, og han har været en del af Aalborg Teaters ensemble i perioden fra 2001-2006, og igen fra 2017.

På Aalborg Teater har Lars Topp Thomsen i de sidste to sæsoner blandt andet medvirket i Romeo & Julie, Aftenlandet, Cyrano, Lang dags rejse mod nat, Alle mulige ting til salg, Et Juleeventyr, Blodbadets Gud og Figaros Bryllup.

Udover Aalborg Teater har Lars Topp Thomsen blandt andet spillet på Odense Teater, Teater Får 302, Husets Teater, Folketeatret og Vendsyssel Teater.

Tilbage i 2005 modtog Lars Topp Thomsen Reumert Talent Prisen.

Ud over sine mange roller på teatret har Lars Topp Thomsen på TV blandt andet kunnet opleves i Klumpfisken, Norskov samt i netflix-serien The Rain.

Legatet som Årets Skuespiller i Nordjylland blev overrakt af formand for Torben Vejs Fond, advokat Jens Rye Andersen, der blandt andet i sin tale sagde:

”Årets Skuespiller i Nordjylland 2019 er en formidabel og eminent skuespiller, som med sit store talent og store spændvidde i allerhøjeste grad formår at fastholde og overbevise publikum om ægtheden i de figurer, der portrætteres uanset om det er den lettere højreorienterede selvtægts-brutalis i Aftenlandet, den manipulerende socionat anno 2019 i Blodbadets Gud, den hjertevarme, hårdtarbejdende bogholder i Et Juleeventyr eller den halvubehagelige mandsling, med næse for en god forretning i Alle mulige ting til salg eller aftenens lettere liderlige greve for blot at nævne et lille udpluk af de roller som aftenens prismodtager har givet os de sidste par sæsoner.”

Med prisen følger et legat på kr. 25.000.Kommentarer