Årets køkkenpris er tildelt Madservice Aalborg

01-10-2021
Vi er utrolig glade og stolte over at modtage denne pris, siger leder Hanne Melgaard Juul
Af Palle Bjørnstrup

Det er først anden gang, at Landbrug og Fødevarer uddeler Årets Køkkenpris, der går til et offentligt køkken med et ekstraordinært fokus på at lave god og velsmagende mad af sæsonens økologiske råvarer. Der bliver også lagt vægt på, at vinderen er dygtig til brugerinvolvering og kan inspirere andre offentlige køkkener.

Hanne Melgaard Juul som er leder af Madservice Aalborg fortæller: ”Vi har arbejdet med økologi og bæredygtig madlavning siden 2011. Det er vi utrolig stolte af, og derfor er køkkenprisen en kæmpe anerkendelse af vores arbejde”.

Også rådmand Jørgen Hein glæder sig over prisen: ”I Aalborg Kommune har vi en strategi om at gøre kommunen mere bæredygtig, og det er Madservice Aalborg et flot eksempel på. Det er et topmoderne køkken, der tilbereder velsmagende, primært økologiske måltider med fokus på de ældres ønsker. Der er altid gang i udviklingen af f.eks. flere retter med andre smagsnuancer end de klassisk danske eller gratinmad, som giver ældre med tygge- og synkeproblemer mulighed for at nyde et velsmagende måltid ligesom alle andre”.

Madservice Aalborg er Aalborg Kommunes leverandør af mad til visiterede ældre i eget hjem, døgnkost til beboere på plejehjem og mad til borgere på botilbud. Madservice Aalborg tilbereder hver uge 78.830 hjemmelavede måltider helt fra bunden af årstidens råvarer. 67% af råvarerne er økologiske.
35% af borgerne, som får mad fra Madservice Aalborg, har specialbehov som f.eks. energitæt mad, diabetesmad, vegetarmad, glutenfri mad, gratinmad og meget mere. Derfor tilbyder Madservice Aalborg dagligt 20 forskellige menuplaner for at dække alle specialbehov.
Derudover leverer Madservice Aalborg måltidskasser til plejehjem og botilbud, som ønsker at tilberede maden i eget køkken.

Endelig arbejder Madservice Aalborg også for at reducere madspild og gøre madlavningen mere bæredygtig. F.eks. samles skræller fra rodfrugter, de yderste kålblade og andet grøntsagsaffald i en biotank og anvendes til biogas.

Man kan kun gratulere Madservice Aalborg med den fornemme pris: Årets Køkkenpris.Kommentarer