Aalborgskibet LOA får lokal og privat Corona-øko-støtte

19-06-2020
Der er manglende muligheder for sejladser og dermed rammer indtægter grundet Corona økonomien hos LOA.
Af Palle Bjørnstrup

Det kan mærkes, at coronaen vender op og ned på meget - også hos LOA. Her skulle skibet for længst have været på togt i 2020-sæsonen, men midt i marts måtte klargøringen til sejlads indstilles, ligesom LOA Værft blev lukket på ubestemt tid.

Projektkoordinator, Leif Ervolder, siger: ”Det er rigtig skidt for et projekt, der i høj grad er afhængig af de indtægter, der kommer i forbindelse med sejladser. Vi har måttet aflyse såvel land- som vandbaserede aktiviteter, og det er hårdt for LOA’s økonomi.

Inspireret af bl.a. Aalborg Zoo besluttede LOA´s fundraisingudvalg at gøre et forsøg på at få dækket noget af tabet ved at appellere til alle, der holder af LOA’s arbejde med at fremme unge menneskers dannelse og den brede befolknings kendskab til den maritime verden.

Allerede 5 min. efter vort første opslag på facebook.com/loaaalborg var første bidrag indløbet, og efter det første døgn hed det 12.000 kr.

Siden er det kun løbet mere op. Vi konstaterede lige pludselig et vældigt hop på 8.000 kr. i en
indbetaling. Det var en rar fyr på 21 år, som vi kender – og vi blev overaskede, men tænkte at det måske var en tastefejl, det kunne jo have været 80 kr. eller 800 kr. Men den var god nok. Han havde sat 4.000 kr. af på sit budget i år til at sejle med LOA, og dem skulle vi have, fordi han har haft mange gode oplevelser ombord, yderligere er hans arbejdsplads ikke coronaramt, og derfor kunne han, ved at give den en skalle ved søndagsarbejde, tjene yderligere 4.000 kr. som også skulle gå til LOA. Så 8.000 kr. fra en gut på 21 år, det er både rørende og en livsbekræftende melding”.

Leif Ervolder håber også, at de mange frivillige kan vende tilbage til LOA Værft inden længe, så der kan genåbnes og fællesskabet kan komme i gang igen.

Vil man støtte LOA, kan det ske ved at sende et beløb via Mobile Pay til Støtteforeningen LOA’s venner på 99962 eller ved overførsel til konto 9314–4581935558.Kommentarer