Aalborg-modellen giver prestigefyldt byggepris

08-11-2019
Himmerland Boligforening er netop blevet kåret som årets vinder af Bygherreprisen.
Af Palle Bjørnstrup

Bygherreprisen uddeles hvert år til en professionel bygherre, der har været i stand til at skabe merværdi for sine omgivelser på baggrund af den læren og viden, som skabes i en byggeproces.
Nordjyllands største boligorganisation Himmerland Boligforening vinder for deres metode Aalborg-modellen, som beror på samarbejdet mellem boligforening, kommune og lokalt erhvervsliv i renoveringen af det østlige Aalborg.

Bedømmelseskomiteen har været meget imponeret over Himmerlands Boligforenings indsats for at tænke i helheder og potentialer.

Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening, fortæller: ”Vi har været i gang siden 2008, så det er fantastisk at se mange års hårdt arbejde modtage sådan en hæder. Det er et skulderklap, som sendes videre til beboerne. Det er vigtigt at huske, at det er deres boliger vi snakker om, og dem der har oplevet de store forandringer på allernærmeste hold”.

Aalborg-modellen er udviklet og har været anvendt i områderne Sundparken og Kildeparken i det østlige Aalborg – en bydel som siden, den blev bygget i 1970’erne, har været omtalt som udsat, og som nu har fået et fysisk og socialt løft, der har skabt mere sundhed, øget tryghed og en masse øvrige gevinster.
Aalborg er den eneste større by i Danmark uden områder på regeringens ghettoliste, hvilket må tilskrives Aalborg-modellen.

Ole Nielsen siger om arbejdet: ”Et veludført projekt er andet og mere end gode bygninger, og derfor har det været vigtigt med samarbejde. Når man gennem en årsrække har renoveret for over 2 mia. kr. trækker det store veksler på et område, men vi må bare sige, at der har været en fantastisk vilje til at skabe en forandring i området. Både fra beboerne, det lokale erhvervsliv, foreningerne og kommunen, hele vejen har der været en vilje til, at det her skulle lykkes – så det er dejligt for alle involverede, at det så også bliver påskønnet med Bygherre- prisen”.Kommentarer