Aalborg Teater byder på 2 Danmarkspremierer

19-11-2021
Det sker på samme dag lørdag d. 20.11. – Lille Scene med ”Jeg er vinden” og en livestreamet forestilling ”Livet”.
Af Palle Bjørnstrup

”LIVET” – I hver en krog, i hver en ting venter en historie om livet. Det optages i en boligblok
i Magisterparken i Aalborg, hvorfra der livestreames, og på den måde får publikum små indblik i beboernes livsfortællinger, det er fra en tilfældig ualmindelig almindelig boligblok – og midt i al tilfældigheden insisterer en fortæller på, at det er her meningen med livet findes.

”LIVET” handler om de hylstre vi lever i, de hylstre vi puster liv med vores historier, de værdier vi knytter til de ting vi omgiver os med. Det er gennem den værdi, historier og minder, at bygningen lever og får sit helt eget liv.

Udover skuespiller Lars Topp Thomsen som ”fortælleren” medvirker Kirsten og Ole Jacobsen, Hugo Boel Simonsen, Karina Lundbech Mortensen, Bitten Abel Nielsen og Hanne Høyer – alle bosat i Magisterparken.
Forestillingen live-streames d. 20.+22.+24. og 26. November 2021, alle dage kl. 20.00 på AAT Stream.

”JEG ER VINDEN” PÅ LILLE SCENE er også en Danmarkspremiere. Stykket er skrevet af den norske dramatiker Jon Fosse.
Kan man være lykkelig, når man er ulykkelig? Vi bilder os ind, at vi kan udtrykke alting gennem det talte sprog. Men vi kommer ofte til kort, når vi forsøger at sætte ord på det vi ikke forstår – og på det, der gør allermest ondt. Hvad skal man gøre, når sproget er utilstrækkeligt?

”Den ene” og ”Den anden” er to venner, som rejser afsted i en lille båd på et stort ocean. I fællesskab bevæger de sig ind i et minde om noget, der var engang. De er på udkig efter, hvad livet egentlig er, og hvordan det kan leves.
I dette flydende univers, hvor ”Den ene” stadig er i live, men længes efter døden, udfordres grænserne mellem fantasi og virkelighed. Undervejs på deres færd gør ”den anden” alt, hvad hun kan for at hjælpe ”den ene” i sine forgæves forsøg på at få sagt det, der ikke lader sig sige.

Rollerne som Den Ene og Den Anden spilles af Karla Rosendahl og Marie Knudsen Fogh. Aalborg Teaters nye husinstruktør , Camilla Kold Andersen debuterer med denne forestilling.
Scenografien er skabt af Ditte Marie Walter Tygesen.

Forestillingen spilles på Lille Scene fra d. 20. November til og med 18. December. Mandag til fredag kl. 20.00 og lørdage kl. 16.30Kommentarer