Aalborg Forsvarsmuseum er klar i Vinterferien

08-02-2018
- og der er endda mulighed for at vinde en flyvetur i et af flyvevåbnets transportfly.
Af Palle Bjørnstrup

Fra d. 12.-25. februar byder Aalborg Forsvarsmuseum indenfor hver dag fra kl. 10-16.

Der er mange spændende oplevelsesmuligheder i udstillingsbygningerne på Skydebanevej i Aalborg, men tag noget varmt og fornuftigt tøj på, da lokalerne er uopvarmede.

Der fortælles, at der er meget at se og opleve. Der er arrangeret to særudstillinger - en om: ”Besættelse og befrielse” om 2. Verdenskrig og en anden om ”Tyske flygtninge i Aalborg efter 2. Verdenskrig”.
Begge udstillinger giver gode indblik i en urolig tid i Danmark, der kan synes fjern i dag, men alligevel kan være tæt på for de ældre generationer.

Der er mange andre oplevelser for børn – man kan opleve udstilling af moderne logistikkøretøjer fra Trænregimentet, demonstration af en moderne brandbil fra Nordjyllands Beredskab og et par af museets kampvogne, ligesom man kan opleve faldskærmskast fra Flyvevåbnets kastetårn – og så er der jo konkurrencen om en flyvetur i en af Air Transport Wings transportfly på Flyvestation Aalborg.

Der er også en ”flyvetur” til de allermindste i museets lille model af et Starfighter fly.

Så der er bestemt mulighed for at få nogle interessante timer og oplevelser i Vinterferien hos Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum.Kommentarer