Aalborg Festivals er ved at gøre klar

17-07-2017
Over 150 events og koncerter venter Aalborgenserne fra d. 16.-27. august.
Af Palle Bjørnstrup

Masser af kunst, kultur og oplevelser venter forude – Musikfestivalen METROPOL dukker op nye steder i byen, og så er der premiere på en helt ny Kunstfestival.

Det bliver 12 tætpakkede dage med oplevelser, så der bliver ingen undskyldning for at kede sig, når der bydes på ikke mindre end 150 events og koncerter overalt i byens rum.

Musikfestivalen METROPOL stiller i år med et stærkt program komprimeret ned til to dage, og man forsøger sig blandt andet med to nye koncertarenaer i bybilledet. En skolegård i Danmarksgade og Louises Plads.

Lars Hellerup, der er leder af Studenterhuset og arrangør af METROPOL, fortæller: ”Uforudsigelighed er en væsentlig del af vores DNA. Vi ønsker ikke bare en festival, der bare gentager sig selv, men en festival som er i stand til år efter år, at byde på nye rammer for musikken og festen”.

Igen i år udvides repertoiret og en af de nye oplevelser er Kunstfestivalen, som Kunsthal Nord står bag. Det bliver blandt andet med KN1-15: Femten kunsthaller, hvor femten af landets eksperimenterende billedkunstnere er inviteret til i hver deres 14 kubikmeter store hvide kube, at skabe en særlig kunstinstallation femten forskellige steder i byen.

Anden udgave af Danmarks største spilfestival GAME SCOPE breder sig over tre dage fra 17.-19. august på et stort areal i Kedelhallen i Nordkraft. Der vil også være mulighed for at deltage i workshops, se Troldspejlet live, prøve Virtual Reality, spille E-sport, dyste i DM i spiludvikling og teste de mange udstillede spil.

Aalborg Festival byder på oplevelser til alle aldre. Der bliver også jazz og blues. ”Den Blå Festival” holder 20 års jubilæum og er vært for at væld af jazzkoncerter.
Spejlteltet ”Paradiso” på Teglgårds Plads er klar med verdenspremiere på et nyt og spændende sandmalerishow. Lørdag d. 26. august præsenterer Skråen og Teater Nordkraft et storstilet fransk luftshow i genren nycirkus ved Musikkens Hus.

Der bliver nærmest så meget at se og opleve, at man kan være bange for at tabe pusten undervejs – men nu er der dækket op, så det er blot at tage for sig af ”retterne”.Kommentarer