Aalborg- Få noget for de 600 mio. til Egholmlinjen

15-11-2021
Forbindelsen er en statsopgave – Aalborg vil give 600 mio. Brug dem på en tunnel under hele Egholm.
Af Palle Bjørnstrup

Når man stiller med kr. 600 mio. kroner må det også være tilladt at have ønsker for anvendelsen af disse penge. Sammen med den omkostning der vil være til at etablere forbindelsen ovenpå Egholm, kunne man ligeså godt bruge de 600 mio. kroner + de omkostningskroner til at føre linjen under Egholm.

Det vil redde Egholm med de flotte flade marker (naturperle også kaldet) fra trafik og støj.
Ligeledes vil en strækning på dette sted, der bliver fremført i en tunnel, der fortsætter fra Aalborgsiden, også betyde en kraftig positivitet for det frygtede støjniveau fra Egholm motorvejen.

Det vil være en win-win situation for alle, dels at Egholm kan forblive stort set urørt, samt at støjniveauet på Egholm fra vejen vil være elemineret. Dernæst vil tunnelen alt andet lige medføre en reduktion af støjniveauet overordnet set, ikke mindst i relation til, at vi ofte oplever vestenvind, der hvis man kigger på kortet bevæger sig ind over Lindholm, Vestbyen og Hasseris og medbringer støjniveauet.

På denne måde vil Aalborgs 600 mio. kroner kunne medføre en forskel til gavn for Aalborg, og de vil derfor ikke kun være en foræring til Staten. Faktuelt viser Vejdirektoratets forslag til anlægsbudget heller ikke, at de har indkalkuleret de kr. 600 mio.

Der skal jo alligevel etableres en tunnel under sejlrenden i Limfjorden, og derfor kunne det være naturligt at fortsætte denne. Prismæssigt er der naturligvis forskel på at etablere en tunnel under Egholm contra et vejstykke over Egholm. Men ved at få en forlænget tunnel med de fordele, det alt andet lige kan give, så kan Aalborg få noget for sine 600 mio. kroner – nemlig at Egholm forbliver Egholm, samt en kæmpegevinst på støjgener for byen.Kommentarer


Torben Røgild 15. november 2021 20:23
Super ide. Vi bor i det østlige Nørrrdundby og trænger til trafikmæssig solidaritet fra resten af Aalborg. Vi har trafik nok !!!