6% publikumsforøgelse på Aalborg Teater

23-12-2021
Og dette til trods for at sæson 2020/21 var præget af corona restriktioner. 90.821 publikummer blev det til
Af Palle Bjørnstrup

Covid-19 bød på en række nye udfordringer, og derfor blev det nødvendigt for Aalborg Teater at nytænke sæsonen, i forhold til at nå ud til teaterpublikummet.
Ikke mindst på grund af stor omstillingsparathed i en ny og uvant kulturformidlingssituation har Aalborg Teater været i stand til, ikke blot at fastholde det budgetterede publikumsantal, men rent faktisk også at øge antallet.

Det skete bl.a. med den nye platform AAT-Stream, og herved fik ikke blot det nordjyske teater-publikum, men teaterpublikum over hele landet eftertragtede oplevelser.
Aalborg Teater var det danske teater, som streamede flest forestillinger under Corona-nedlukningen, hvilket gjorde teatret i stand til at bevare kontakten med publikum.
I alt 11 forestillinger blev streamet i løbet af foråret 2021. Aalborg Teater startede med at live-streame tre premierer: Herman Bangs - Tine, Peter Handkes – De skønne dage i Aranjuez samt co-produktionen – The Robot Projekt og Julie Maj Jacobsen, teatrets husdramatiker, skrev forestillingen – Jeg har skudt mig selv for sidste gang, en forestilling i tre afsnit.
Derudover streamede teatret repertoire forestillingen Cyrano samt Teaterkoncerten – Drømte mig en drøm. Det blev til ikke færre end 10 forestillinger streamet på AAT-Stream, som i den grad blev en succes for teatret.

Sæson 2020/21 var ellers planlagt med 18 forskellige forestillinger på tearets tre scener, med i alt 345 opførelser. Heraf lykkedes det at gennemføre 169 opførelser med live publikum, hvilket svarer til 49% af det planlagte.

Mange af de planlagte aktiviteter blev, ud over live-streams, erstattet med udendørs forestillingerne: ByVandring (Luna Park Scenekunst), These Shapes are made for Dancing (co-produktion med Metropolis med Steen Kørner Studio) samt Walking Landscapes (co-produktion med Metropolis-KIT).

Hele indsatsen, har på trods af corona-nedlukning og deraf aflyste forestillinger, alligevel medført at Aalborg Teater for sæson 2020/21 præsterer et positivt regnskabsresultat på
Kr. 1.637.000 – så det er oplagt at omstillingsparathed i høj grad kan medføre et positivt resultat på mange planer, også det økonomiske.Kommentarer