2.000 børn kan nu lave kreative rævestreger

19-02-2021
Kunsten deler gratis krea-kits ud i Nordjylland i vinterferien – kom og hent
Foto: Niels fabæk
Af Palle Bjørnstrup

Ugens kit tager som tidligere kits udgangspunkt i et værk fra Kunstens udstilling, denne gang er det Nina Saunders værk ”Fox With Issues”.

Der skal ske noget ekstra i vinterferien, derfor har Kunsten Kreativarium skruet ekstra op for uddelingen af de såkaldte krea-kits. En lille pose med materialer til en sjov opgave.

Ideen med at give gratis materialer og opgaver til børn opstod, da museets sædvanlige aktiviteter for børn var lukket ned, og alle børn modtog hjemmeundervisning.

Idekvinden bag initiativet Clara Dale fortæller: ”Vi har under begge nedlukninger haft forskellige online-formidlingstilbud til børn, men vi ønskede at supplere med et tilbud, der kan laves uden brug af skærm. Med vores krea-kits får en hel masse børn mulighed for at bruge fantasien og alle sanserne sammen med familien”.

Kunsten har under nedlukningen fast stillet krea-kits frem til fri afhentning foran Kunstens hovedindgang lørdag formiddag, og det er blevet en stor succes med uddeling af over 4.000 kits siden 21. december.
Indhold og opgaver har varieret, men fælles for krea-kitsene er, at materialerne er noget, man også kan finde derhjemme eller i et almindeligt supermarked.

Her kan du hente krea-kits (så længe lager haves:
Lørdag d. 20. februar kl. 9.00 – Kunstens hovedindgang og ved Trekanten i Aalborg Ø

Torsdag d. 25. februar kl. 9.00 – Kunstens hovedindgang, Salling Bageren, By Anjiden i Vodskov, Hos Pia i Hals, Retfærdigheden i Sæby, Kappelborg i Skagen, Keramoda i Lønstrup og Alabu Boligforening i Aalborg Ø.

Krea-kits skal afhentes udenfor de pågældende steder, og de er pakket efter alle kunstens regler, også efter alle Corona regler.

Opgaver og materialebeskrivelser findes også på kunsten.dk/kreakitsKommentarer