110 medarbejdere påtænkes opsagt i Lufthavnen

21-08-2020
Også her er det Corona pandemien, der sætter sine spor, derfor er det nødvendigt at tilpasse
Af Palle Bjørnstrup

Det er den langvarige og dybe krise i luftfarten, det er nødvendigt at reagere på. Flytrafikken i Aalborg Lufthavn er tæt på halveret i forhold til det budgetterede i 2020 , og tidligst i april 2021 forventes der at komme yderligere trafik. Derfor ser ledelsen i Aalborg Lufthavn sig nødsaget til at tilpasse organisationens omkostninger i forhold til den aktuelle trafikmængde, hvilket kræver personalemæssige indskrænkninger.

Direktør Søren Svendsen Aalborg Lufthavn fortæller: ”Vi har gjort brug af lønkompensationsordningen, og gør det stadig frem til d. 29. August. Det er en ordning, som har været værdsat, da vi i den periode har kunnet holde på vore medarbejdere samtidig med, at vi har fået større viden om, hvordan flytrafikken kommer til at se ud i fremtiden. Med den viden vi har nu, og når lønkompensationsordningen ikke bliver forlænget yderligere, ser vi os nødsaget til at tilpasse organisationen og vores omkostninger til den trafik vi har, og forventer i den nærmeste fremtid. Vi gør det først og fremmest for, at Aalborg Lufthavn også fremover kan være en af det nordjyske erhvervslivs vigtigste medspillere”.

Organisationen tæller i dag 282 medarbejdere, og de 110 der tænkes opsagt svarer til 75 årsværk ved udgangen af august.

Hver og en medarbejder har haft betydning for lufthavnens succes.
Direktør Søren Svendsen siger: ”Det er meget tungt at skulle sige farvel til så mange værdsatte medarbejdere, der – hver og en – har andel i, at Aalborg Lufthavn i forbindelse med uddelingen af Danish Travel Awards blev kåret til ”Danmarks Bedste Lufthavn”.Kommentarer