1.110 unge til ungdomslegene i Aalborg

29-07-2019
12. udgave af Ungdomslegene udspiller sig fra d. 31. juli til den 4. august 2019.
Af Palle Bjørnstrup

I alt 850 deltagere fra Aalborg Kommunes Venskabsbyer deltager i 15 forskellige sportsgrene sammen med 250 unge deltagere fra Aalborg.

19 Venskabsbyer sender deltagere til Aalborg, og arrangørerne er glade for, at det har kunnet lade sig gøre at holde interessen i live for den internationale begivenhed, der siden 1975 på skift er blevet afholdt i Almere, Lancaster, Rendsburg og naturligvis Aalborg.

Søren Larsen, idrætskonsulent hos SIFA, som står for den sportslige del af ungdomslegene, siger: ”Det er et unikt, at vi år efter år kan afholde Ungdomslegene. Vi er fire ret forskellige byer, og det siger noget om den forpligtigelse, der er overfor samarbejdet omkring denne event fra de fire byers side”.

Især vil Aalborgs Vestby mærke, at Ungdomslegene er kommet til byen. Freja vil fungere som hovedkvarter, og en del af aktiviteterne vil blive afviklet i Vestre Fjordpark herunder den officielle åbning onsdag d. 31. juli, ligesom en fælles aktivitetsdag for alle deltagere lørdag d. 3. august og selve afslutningsceremonien samme dag vil finde sted her.

”Her i Aalborg glæder vi os rigtig meget til at få besøg af alle deltagerne fra de mange nationer.
Vi vil tage rigtig godt imod dem og vise dem Aalborg, som byen fremstår nu. Sidste gang vi var værter, havde vi f.eks. ikke Vestre Fjordpark, og det er et virkeligt dejligt område at kunne bruge i denne sammenhæng. Vi håber, at de mange internationale deltagere vil synes lige så godt om parken som Aalborggenserne”, fortæller Søren Larsen.

Deltagerne til Ungdomslegene i Aalborg ankommer d. 30. juli og rejser retur d. 4. august 2019.Kommentarer