”Værnepligten” – ny live forestilling fra Det Hem’lige

05-08-2019
Det Hem’lige Teater spiller stykket med Beredskabsskolens øvelsesområde som kulisse.
Af Palle Bjørnstrup

Forestillingen spilles fra onsdag d. 14. august til lørdag d. 31. august 2019. På alle spilleaftener starter forestillingen kl. 19,30, hvor publikum møder hos Det Hem’lige og derefter deles op i grupper og transporteres til øvelsesområdet og retur, når forestillingen er slut.

Det meldes at forestillingen ”Værnepligten” er en intens oplevelse, der hverken er for børn eller sarte sjæle.

Forestillingen tager udgangspunkt i, at du er indkaldt for at aftjene din værnepligt. Den værnepligt, som alle borgere i Danmark skal gennemføre for at få de rette værdier, moral og livssyn.
Tunge militære køretøjer ruller ind på Beredskabsskolens øvelsesområde og omgivet af duften af krudt fra nyligt løsnede skud, får den ellers rolige sommeraften gradvist en mere tryggende fornemmelse. Der er stille. Men hvor længe?

Der spilles på alle tangenter i Det Hem’lige Teaters sommerforestilling ”Værnepligten”, når den rette stemning skal skabes – en nær fremtid hvor samtlige danske borgere forventes at føre værdikrig for statens propagandamaskine – og hvor modstand ikke tolereres. Men modstand er menneskelig og måske endda uundgåelig.

”Værnepligten” leder publikum igennem en oplevelse, der leger med vores opfattelse af rigtigt og forkert. Der fortælles en historie om, hvor langt vi egentlig er villige til at gå, når vores frihed kommer underpres, og der venter en både actionmættet, barsk og ikke mindst helt unik oplevelse for publikum.

Køb billetter på www.hemli.dkKommentarer