”Springeren” med i dansk ubåds-drama

16-07-2018
I dag søsættes Kortfilmen Ekko, der er optaget on location ombord på ”Springeren” i Aalborg.
Af Palle Bjørnstrup

Den nye danske kortfilm ”EKKO” er en spændingsfyldt gyser om paranoia i det danske ubådsvæsen under den kolde krig i 80´erne. Den handler om sonaroperatøren Ekko, der gradvist synes at miste forstanden i de trange forhold under havet, hvor han begynder at høre stemmer i vandet – russiske stemmer.

Filmen er instrueret af århusianske Jonas Kvist Jensen og er optaget on location ombord på ”Springeren”, der er en af de gamle danske ubåde og i dag tjener som museum i Aalborg.

Det århusianske filmselskab Lone Tower Visuals film har denne gang måttet søge nye jagtmarker for at finde en passende location til at danne rammen om den nautiske fortælling.
Her faldt valget på ”Springeren – Maritimt Oplevelsescenter” i Aalborg, hvis hovedattraktion, som navnet antyder, er ubåden ”Springeren”. Museets positive indstilling overfor filmprojektet muliggjorde de fire optagedage i oktober 2017, hvor cast og crew selv oplevede på egen foroverbøjede kroppe, hvordan det føles at arbejde under de ekstremt trange forhold, som danske ubådsfolk levede under, indtil den sidste danske ubåd strøg kommandoen i 2004.

Rollelisten indeholder en række århusianske og aalborgensiske skuespillere, som Ashok Pramanik, Anna Nøhr Tolstrup, Erik Viienberg, Steffen Nielsen og Martin Ringsmose.

Rygraden i det uafhængige produktionsselskab Lone Tower Visuals udgøres af instruktør Jonas Kvist Jensen og producer Morten Hjorth, som er en fast bestanddel i filmmiljøet i Aarhus, siden deres debut med drengerøvs-actionfilmen Brutal Incasso i 2005. Siden er der produceret et større antal produktioner i alle slags genrer, bl.a. zombiefilmen ”WESTERN”.

Fremtidshorisonten indeholder nu en fuld-længde film, som der lige nu søges finansiering til, og som bliver en thriller, med et internationalt flair.Kommentarer