”Sommerpulje” til oplevelser i landdistrikterne

01-06-2020
Aalborg Kommune tager fat i sommeren 2020, og det forventes at blive anderledes grundet coronaen.
Af Palle Bjørnstrup

Konsekvensen forudses bl.a. at være, at mange danskere og nordjyder holder sommerferien herhjemme, så derfor etablerer Sundheds- og Kulturforvaltningen en særpulje, der skal støtte sommeroplevelser i Aalborgs Landdistrikt.

Aalborg Kommune er heldigvis også geografisk en stor kommune, hvor specielt landdistriktet giver anledning til smukke og anderledes oplevelser. Og nu vil Sundheds- og Kulturudvalget hjælpe kreativiteten i landdistriktet lidt på vej med en aktivitetspulje, hvor man kan søge støtte til at etablere sommer- og efterårsoplevelser i Aalborg Landdistrikt.

Fungerende rådmand, Jan Nymark Thaysen, fortæller: ”Vi har så meget at tilbyde i forhold til udendørs aktiviteter, hvor borgerne kan komme ud og opleve i trygge rammer med god afstand i forhold til COVID-19-retningslinjerne. Vi håber, at denne pulje kan hjælpe vores initiativrige landdistrikt ud over rampen og være med til at skabe nogle gode oplevelser i vores smukke natur og gode faciliteter i vores landområder”.

Puljen, der er tidsbegrænset, er oprettet dags dato og kan søges af foreninger, som har gode idéer til events og sommeroplevelser i sommer- og efterårsperioden i 2020. Puljen har en ramme på 500.000 kr. hvor det maksimale støttebeløb er 50.000 kr. pr. ansøgning. Der stilles ikke et generelt krav om medfinansiering.

Rådmand, Jan Nymark Thaysen, siger: ”Vi vil gerne have så mange ansøgninger så hurtigt som muligt, så der kan komme nogle aktiviteter i kalenderen”.

Puljen kan søges fra nu og frem til 30. september 2020. Læs og søg på www.aalborg.dk/om-kommunen/landdistriktsudvikling/tilskudsmuligheder.Kommentarer