”Min eventyrlige yogarejse i kunsten”

03-02-2020
- eller på hovedet i kunsten - på Kunsten! Ny og anderledes kunstformidling.
Af Palle Bjørnstrup

I efterårsferien, som her tæller uge 7 og uge 8, præsenterer Kunstens Kreativum: Omvendt værksted, yoga og skumle skyggebilleder, og her kan man bruge fantasien med et væld af kreative aktiviteter på Kunsten.

Udgangspunktet er, at vinterferie er lig med indehygge og tid til hinanden, og leder af Kunstens Kreativum, Peter Juul, siger: ”Vi er langt væk fra gammeldags kunstformidling, der kunne være lidt tung og måske også lidt kedeligt for børn. Det skal være sjovt at gå på museum”. Derfor sætter Kunsten hvert år turbo på kreativiteten hos tusindvis af børn – både i fri- og skoletid, på museet og ude.

I vinterferien byder Kunsten på Kunst-lab, hvor familier kan eksperimentere med at vende op og ned på tingene med spejle.
Man vil kunne opleve museets fastansatte kunstnere i denne sammenhæng, og det skyldes et børnepanel, hvor de udtrykte ønske om at få ekstra tid med kunstnerne, og det kan de så nu, idet kunstnerne er på plads en ekstra time hver dag i ferien.

Men der sker meget; man kan lave skyggespil og –tegninger, deltage i pop-op-workshops i udstillingerne, melde sig til yoga og skattejagt eller gå på opdagelse på egen hånd med en kunst- og emoji-jagt. Desuden disker Kunsten op med en stor zone, hvor børn kan skabe kunstværker i en overdimensioneret sætterkasse og lave kunst af hårelastikker, der sættes på en plade med tusindvis af dyvler, lave tændstik-kunst – eller komme helt tæt på en ægte Jorn.

Endelig er der de aktuelle udstillinger på Kunsten med Carsten Höller og Dea Trier Mørch, ligesom udstillingen ”Twilight Zone” med markante værker fra Louisiana, især er noget for børn, der kan lide at gyse lidt.

Altså masser af oplevelsesmuligheder – og husk, at børn altid skal være sammen med voksne om at opleve Kunsten.

Museet har også åben mandag i vinterferien – og der er GRATIS entré for børn og unge under 18 år.Kommentarer