”Livets dage” har set dagens lys – et nyt album!

27-11-2020
Det er alsidige Henrik Thorngaard, der er komponist bag de 10 sange på det nye album
Af Palle Bjørnstrup

”Livets sange” er blevet til over længere tid. Henrik Thorngaard, der til daglig er leder i Kirkens Hus i Aalborg fortæller, at sangene stammer fra hans tidlige ungdom. De fleste er skrevet i slutningen af 70´erne og begyndelsen af 80´erne. Fra sangene blev skrevet til de første indspilninger begyndte gik der mere end 25 år. Først i 2008 blev der indspillet et grundbånd, og så gik der mere end 10 år inden indspilningen blev gjort færdig

Sangerinden Anne Odgård giver sangene liv.
Anne er en kendt skikkelse i det aarhusianske musikmiljø og så har hun siddet med i det udvalg, der har valgt hvilke sange, der er kommet med i den nye Højskolesangbog, som netop er udkommet. Det rejser hun rundt og fortæller om – kombineret med sangaftener.

Anne Odgård er glad for at have fået lov til at lægge stemme til de smukke sange, hvor Henrik Thorngaard har sat musik til tekster af Tove Ditlevsen, Grethe Risbjerg Thomsen, Børge Andersen og Ester Bock.

Henrik Thorngaard har arrangeret alle numrene og spiller selv flygel ved indspilning, hvor også Kristian Leth spiller trommer og Jeppe Smith-Olsen spiller bas. Stryger arrangementerne er lavet af Preben Nørgaard Christensen, der nåede at indspille musikken sammen med Aalborg Symfoniorkester, inden sin alt for tidlige død i 2015. Trompetisten Nicolai Andersen fra Sæby medvirker på 3 numre.
Bag udgivelsen af albummet står forlaget My Music.

Det nye album kan købes på alle digitale platforme som Spotify, Apple Music og flere andre.Kommentarer