”Historiske Hotspots” ny innovativ byvandring

12-10-2020
Budolfi Kirke har taget initiativ til denne nye Byvandring, der får premiere i efterårsferien
Af Palle Bjørnstrup

Den nye byvandring vil udforske de historiske sider af Aalborg, der er populært som aldrig før.
Byvandringen vil skille sig ud fra mange andre af lignende art, da man skanner QR-koder ind for de ti forskellige hotspots. På den måde kan man udforske byen på egen hånd og være uafhængig af en rundvisning af en fysisk guide. Når man har skannet QR-koden for det enkelte hotspot, vil du få en videosekvens, der skiftevis veksler mellem drama og en fortæller i nutiden. Derudover er der en kort tekst om stedet, og hvis man vil vide mere, kan man klikke ind på den fulde tekst om stedet.

Byvandringen fører dig rundt i Aalborgs gader fra Aalborg Helligåndskloster over Budolfi Kirke til Jens Bang Stenhus. Samtidig bevæger man sig gennem tiden fra middelalderen over reformationen og til renæssancen.

De ti hotspots man kan besøge er: Aalborg Helligåndskloster, Rakkerens Hule, Latinergyden, Latinskolen, Budolfi Kirke, Gråbrødreklosteret, Tiendeladen, Aalborghus Slot, Jørgen Olufsens Gård og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen er blevet til på initiativ af sognepræst Hanne Dahl fra Budolfi Kirke, mens Nordjyllands Historiske Museum har bidraget med museumsfaglig rådgivning. Aalborg Helligåndskloster og Folkekirkens Hus har været med i udviklingen, mens Klostermarksskolen har bidraget med pædagogisk rådgivning og har været med gennem hele testfasen.

Man kan få en folder om ”Historiske Hotspots” i enten Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligåndskloster, Folkekirkens Hus eller i de mange butikker i Aalborg City, eller man kan tilgå den på www.historiskehotspots.dkKommentarer