”Et Juleeventyr” på Aalborg Teater

06-11-2018
Juleeventyret er af Charles Dickens og præmieren på årets familiejuleforestilling er onsdag d. 14. november.
Af Palle Bjørnstrup

Charles Dickens ”Et juleeventyr” er en af verdens allerførste julehistorier. Det er historien om den nærige Scrooge, der hader jul, mennesker og livsglæder, men dog bliver klogere.
Scrooge er en gnier og ond chef, der ikke under sine ansatte noget. Han vil hellere spare pengene til sig selv. Og på selveste juleaften viser det sig, at hans medarbejdere både forventer at få fri og ovenikøbet modtage ekstra betaling. Men sådan skal det ikke være, mener Scrooge, og sender dem både sent og halvsultne hjem.

Men så hjemsøges Scrooge imidlertid af tre ånder – fortid, nutid og fremtid – og de tager ham med på en rejse, hvor han ser, lærer og forstår, at intet menneske er alene, og at vi er henvist til at hjælpe hinanden, ikke mindst for at sikre at alle får en glædelig jul, med fritid og lidt ekstra i posen.
Og så bliver det atter jul.

Hovedrollen som Scrooge spilles af Niels Anders Manley, og herudover medvirker Laura Kold, Anne-Mette Roest, Evrim Benli, Ferdinand Falsen Hiis, Stanley Bakar, Jørgen W. Larsen, Lars Topp Thomsen, Christian Gade Bjerrum, Steffen Berenthz Eriksen, Jacob Moth-Poulsen, Kathrine Høj Andersen, Josephine Overgaard, Julius Jørgensen, Alma Petrine Olsen, Vera Wammen, Sofus Krone, Astrid Lindgaard, Oskar Mehlbye, Birk Asbjørn Vesterlund, Nanna Mortensen og Rita Winther Nørremark.

Iscenesættelsen er i hænderne på den norske instruktør Kjersti Haugen, der i 2008 blev nomineret til Heddaprisen for sin opsætning af netop ”Et juleeventyr” på Trøndelag Teater i Norge. Scenografi og kostumer er skabt af Leiko Fuseya, koreografien står Rebekka Lund for og kapelmester Gunhold Kjær leder orkestret.

Premieren på forestillingen er onsdag d. 14. november kl. 19.00 og forestillingen spiller til og med d. 22. december, mandag-fredag kl. 19.00 og lørdage kl. 16.00.Kommentarer