’We share Aalborg’ – nyt fælles initiativ!

06-04-2020
Det handler om at holde borgere og lokale virksomheder i gang til gavn for fællesskabet.
Logo af We Share Aalborg
Af Palle Bjørnstrup

Initiativet iværksættes af Aalborg Kommune, VisitAalborg og Aalborg City, der via aktiviteten vil hjælpe både borgere og byens erhvervsliv til fælles gavn.

Det er klart, at Covid-19 har lagt en stor dæmper på Aalborgs pulserende erhvervsliv. Derfor er de tre organisationer gået sammen om projekt ”We share Aalborg”, der skal fungere som et fællesskab, hvor erhvervsdrivende og borgere kan finde svar og gode råd under og efter den delvise nedlukning af landet.

”Situationen er alvorlig, og vi har brug for at hjælpe hinanden gennem den kommende tid” siger erhvervsdirektør i BusinessAalborg fra Aalborg Kommune, Tommy Thorup, ”og det kan vi gøre ved at stå til rådighed og sætte fokus på de initiativer, der løbes i gang for at holde kommunens tandhjul kørende”.

Det handler bl.a. om at stille sig til rådighed for kunder med rådgivning, sparing og tips til at omstille sig til onlinesalg eller udtænke nye koncepter.

Derudover vil der være fokus på at få folk til at handle lokalt, selvom gågaderne ikke er fyldt med liv, og der er lys i færre butiksruder end normalt. Mange butikker har iværksat 1:1 indkøbsmuligheder, og andre leverer varer hjem til kunden privat.

”Derfor har vi brug for fokus og forståelse for butikkernes situation. Detailhandlen bløder, og aalborgenserne skal huske deres butikker og virksomheder generelt” siger direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak. Aalborg er og skal være en stærk handelsby, men det kræver hjælp fra aalborgenserne.

Der mangler også besøgende og turister i vores by i denne tid, og det gør det endnu mere vigtigt, at holde liv i det vi kan. Aalborgs erhvervs- og kulturliv samt restaurationsbranchen er også ramt. Vi skal være opmærksomme på, at de er unikke og vigtige for os.
Anja Mathiasen, konstitueret direktør i VisitAalborg, siger: ”Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at holde gang i hjulene, så vi kan fastholde det gode indtryk, som Aalborg har i omverdenen, som by og kommune, og det er vigtigt at vi står sammen om den opgave”.

’We share Aalborg’ køres som et fællesskab gennem platformen: www.weshareaalborg.dkKommentarer