Små huse sælges hurtigst

09-09-2019
Har du et stort hus (+180kvm), skal du indstille dig på, at salgstiden er 53 procent længere end ved et mindre hus.
Af Palle Bjørnstrup

Den gennemsnitlige forskel er i det nuværende marked 71 dage, viser beregninger fra BoligOne.
Et hus på 100-120 kvm er stadig den boligtype, der er hurtigst at sælge. Det viser beregninger fra BoligOne på baggrund af data fra Boligsiden.dk
Både i 2018 og 2019 var netop den boligstørrelse den mest foretrukne blandt huskøberne. Faktisk er salgstiden for boliger på 100 til 120 kvm faldet med yderligere 6 procent siden 2018.

Få kvm giver mening for mange
Det skyldes først og fremmest, at der i dag bor færre personer pr. boligenhed end tidligere, samt at der er flest boliger i den kategori (1000-120 kvm), som boligkøberne kan komme i nærheden af. Derudover er det dyrt at eje et stort hus, både hvad angår vedligehold og energiforbrug, men også i forhold til boligskatter, og derfor giver det mening for mange at indrette sig på færre kvadratmeter, forklarer Mogens Vinter fra BoligOne i Hasseris.

Den gennemsnitlige salgstid for 2019 er beregnet til og med juli.

Efterspørgsel på små huse vil stige
Efter forbrugsfesten i 1960’erne kom oliekrisen i 1973-74, hvor danskerne for en kort bemærkning blev opmærksomme på energiforbruget. Men herefter blev der igen bygget stort, parcelhuse på over 180 kvm, og klimadebatten var slet ikke ligeså relateret til boliger og energikilder, som den er i dag, fortæller Mogens Vinter, BoligOne Hasseris.

Han forventer, at den stigende efterspørgsel på mindre boliger vil fortsætte de kommende år.
Ikke alene for huse, men også for lejligheder.

Her ser vi jo i dag, at der i København og større studiebyer er skudt projektbygerier i vejret, hvor der er bygget helt forkert, +95 kvm, grundet minimumskrav fra politikerne. Men det er altså de mindre boliger, vi står og mangler, slutter Mogens Vinter.Kommentarer