Historisk rekord: boligsalget stak af i januar

21-02-2020
Danskerne har handlet boliger som aldrig før - stor stigning i salget!
Af Palle Bjørnstrup

Ejendomsmæglerne har svært ved at få armene ned efter årets første måned. Alene ejendomsmæglerkæden, RealMæglerne, har solgt 43% flere boliger i januar 2020 end i januar 2016.

Noget tyder på, at rekordsalget af boliger i 2019 kan blive overgået i 2020. 2019 bød på det bedste salgsår i Danmark nogensinde. Hele 194 mia. kroner investerede danskerne i boliger, viser tal fra Boligsiden.dk. Det er en stigning på 7,3% ift. 2018.

Og udviklingen antages at fortsætte i 2020; salget er fortsat i ufortrødent tempo i 2020. ”Med samme antal butikker på landsplan, har vi oplevet en all-time rekord for salg af boliger i januar måned”, fortæller Preben Merrild Angelo fra RealMæglerne.

Sammenlignet med salgstallet i januar 2019 er det en stigning på 23%.

At danskerne netop nu går amok i bolighandler skyldes, at der er tryghed på boligmarkedet.
Der er lav arbejdsløshed og høj beskæftigelse. Boligpriserne er stabile og stiger ikke hurtigere, end køberne kan følge med. Udbud og efterspørgsel går hånd i hånd. Samtidig er der gunstige lånevilkår for dem, der har mulighed for at låne penge. Det betyder bl.a. at mange foretrækker at købe og eje i stedet for at leje, fordi det er billigere.

Det er især villaer og rækkehuse, der er eksploderet, men øget salg af sommerhuse er også med til at trække statistikkerne op.Kommentarer