Sigurds Danmarkshistorie i Musikkens Hus

22-04-2019
Gå ikke glip af denne oplevelse søndag d. 28. april kl. 16.00 i Koncertsalen.
Af Palle Bjørnstrup

Her får man chancen for at opleve Sigurd Barrett i et helt nyt regi med scenografi og kostumer fra Det Kongelige Teater. Der er lagt op til en medrivende forestilling, som giver masser af stof til eftertanke, og som samtidig er underholdende, sjov, spændende og rørende.

Det er bestselleren ”Sigurds Danmarkshistorie”, som har solgt mere end 70.000 eksemplarer, der er blevet omskrevet til en stort anlagt teaterkoncert for hele familien med skuespillere, orkester og dansere. Projektet er blevet lanceret i samarbejde med Det Kongelige Teater.

Hovedpersonen i teaterkoncerten hedder Sofie, og hun hader historie – men hendes far er ved at bygge en tidsmaskine, og pludselig bliver hun tryllet ind i historien og får lov at gennemleve hele vores forunderlige historie. Hun møder Grauballemanden, Egtvedpigen, Harald Blåtand, Christian d. 4. og mange andre fra Danmarks historie, og forestillingen lægger op til en vigtig snak om hvem vi er og hvad vi kommer fra.
Hvorfor er vores historie så vigtig? Hvad vil det sige at være dansk? Og hvordan kan vi sammen bygge en smuk fremtid i vores moderne verden?

Med sang, musik og fortælling appellerer forestillingen til både børn, forældre og bedsteforældre i alderen 5 til 100 år.

Forestillingen er instrueret af Louise Schouw og iscenesat af Rikke Juellund.

Og så Sigurd, ja han er kendt for sin musikalitet og sine medrivende historier, der i den grad kommer ud over scenekanten. Han har været aktiv på de danske scener i mere end 30 år og har derudover høstet stor succes med bestselleren ”Sigurd fortæller Bibelhistorier” og tv-programmer som ”Sigurds Bjørnetime” og ”Sigurd & Big Bandet”.Kommentarer