Pas på - på skolevejene – Politikontrol

07-01-2019
Fra i dag mandag og ugen ud, vil Politiet sætte ind med kontrol på skolevejene.

Så det er med at have trafikalt fokus – for Politiet vil bl.a. stoppe billister, der kører for stærkt og også cyklister uden lys på.

Så det gælder om at være opmærksom, ikke køre for stærkt og have korrekt lys på cyklen, ikke mindst fordi vintermørket stadig er over os.

Så vær opmærksom på skolevejene til Gl. Hasseris Skole, Stolpedalsskolen og Hasseris Gymnasium.
At det er nødvendigt, viser tal for samme periode sidste år, hvor Politiet også gennemførte denne kampagne. På landsplan blev 4.700 billister sigtet for at køre for stærkt, og det er et problem, at så mange kører for hurtigt, da det kan være svært for børn at vurdere, om de kan nå over vejen, hvis de ikke ved, hvor hurtigt bilerne kører.

Foruden at stoppe de lidt for hurtige billister, vil Politiet også have fokus på cyklister, der kører uden lys. I mørket på skolevejene kan de være ekstra svære at få øje på i det trafikkaos, der ofte er omkring skolerne. Det kan være svært for bilisterne at se cyklisterne i mørket, hvis de kører uden lys eller har dårligt lys.
Derfor opfordres alle forældre til at tjekke, om cykellygterne virker, både på børnenes og deres egne cykler – og det er ikke nok, at de virker, tjek at de giver et ordentligt lys, det giver bedre sikkerhed for alle parter.

I forlængelse af Politiets aktion opfordrer Rådet for Sikker Trafik, forældrene til at tale trafik med deres børn, ikke mindst teenagebørn. Det handler, ud over lys på cyklen, også om brug af cykelhjelm og at have opmærksomhed på trafikken, når man kører.

Så Politiets indsats skulle gerne medføre større sikkerhed for den enkelte og dermed for alle.Kommentarer