På mandag er der igen selvbetjening på bibliotekerne

26-06-2020
Aalborg Bibliotekerne vender næsten tilbage til normale åbningstider.
Af Palle Bjørnstrup

Fra kl. 8.00 mandag d. 29. juni kan du igen lukke dig selv ind hos Aalborg Bibliotekerne med dit sundhedskort. Kulturministeriet har revideret retningslinjerne, og dermed bliver åbningstiderne stort set som inden coronanedlukningen – dog med den undtagelse, at alle biblioteker er helt lukket om søndagen.

Bibliotekschef Kirsten Boelt siger: ”Det er med ro i maven, at vi lukker op for de selvbetjente biblioteker. Vores gæster har været rigtig gode til at holde afstand, spritte hænder af og generelt bare vise hensyn til hinanden, siden vi genåbnede i maj. Så jeg er helt tryg ved at lukke op for de selvbetjente biblioteker igen. Vi ved også, at det er noget som folk virkelig har manglet, så jeg er meget glad for, at det er blevet muligt”.

Børnebiblioteket og læsepladserne har allerede været åbne et par uger, og nu bliver der også givet adgang til alle de offentligt tilgængelige computere, og gamerne kan igen spille Fifa, Fortnite, Minecraft osv. i Hovedbibliotekets GameZone.

Når bibliotekernes åbningstid øges yderligere, gælder det naturligvis stadig, at man som altid følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer og husker at vaske/afspritte hænderne ofte, holder afstand til hinanden, hoster i ærmet og ikke mindst blive hjemme, hvis man har symptomer på Corona.

Læs mere om åbningstiderne på www.aalborgbibliotekerne.dk/bibliotekerKommentarer