Fortsat vækst i Nordjyske Bank i 2019

03-05-2019
1. kvartalsregnskab 2019 viser både stigende indtjening, stigende udlån og tilgang af kunder.
Af Palle Bjørnstrup

Det er ledelsen i Nordjyske Bank godt tilfredse med. Bankdirektør Claus Andersen fortæller: ”Det er knapt et år siden, at aktionærerne d. 7. juni 2018 med næsten 98 procents tilslutning sagde ja tak til en fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Og jeg skal love for, at der er sket meget i de mellemliggende 11 måneder. Vi har haft mange bolde i luften, men det har været spændende, og det har været sliddet værd, og løsningen med at fortsætte med Nordjyske Bank navnet i Nordjylland, som en del af Ringkjøbing Landbobank, har vist sig at være perfekt. Både eksisterende og nye kunder har over hele landet taget godt imod den nye bank, herunder også i Nordjylland. Det understreges ikke mindst af 1. kvartals regnskab.”

Regnskabet for hele banken for 1. kvartal 2019 viser en stigning i basisindtjeningen på 4% til 526 millioner kroner. Det gode resultat skyldes generelt høj aktivitet men også, at udgifterne er reduceret med 6% til 201 millioner kroner, hvilket betyder en omkostningsprocent på bare 38,2 %.

Bankens nedskrivninger er faldet til 25 millioner kroner, som betyder, at basisresultatet lander på 300 millioner kroner. Dette er over budget.

Også kundetilgangen til banken har fortsat været positiv og har bidraget med halvdelen af den samlede banks udlånsvækst i 2019. Bankens samlede udlån er siden 1. kvartal 2018 vækstet med 8 procent og udgår nu 34,2 milliarder.

Afslutningsvis siger bankdirektør Claus Andersen, at banken fortsat vil have et intensivt fokus på at investere i udbygning af rådgivernes kompetencer inden for bolig, forsikring, pension, investering m.v. men også rådgivning om samspillet mellem kundernes formueforhold og gældsforhold. Som et led i denne proces er der oprettet nye private banking afdelinger i Hasseris og i Frederikshavn, der pr. 1. maj 2019 har fået Jesper Nissen som ny chef.Kommentarer