Fernisering i Husets Galleri på søndag

01-05-2019
Det gælder udstillingen: Roadskills ´n Gasoline af Tone søndag d. 5/5 kl. 12-14.
Af Palle Bjørnstrup

Den nordjyske kunstner og musiker (Sofie) TONE får råderet over galleriet. TONE er først og fremmest elektronisk musiker, men har også lavet udstillinger i bl.a. Utzon centeret sammen med Mogens Otto Nielsen og på Kunsten i Aalborg.
Til daglig arbejder hun nu som underviser på Vrå Højskole.

TONE fortæller om sin udstilling Roadskills ´n Gasoline: ”Så længe jeg får lov at betragte verden, bearbejde det igennem forskellige materialer og udtryk, så er der ro til resten af hverdagen. Om det er musik, installationskunst, tegninger, malerier, skulpturer som er grimme, pæne, korrekt eller ej, så flyder det ud af mig. Holder jeg det indenfor falder min kurs og jeg bliver meget billig, måske går jeg endda helt fallit. Broke as a roadkilled reindeer”.

Man kan ikke sige andet end at TONE arbejder bredspektret, når det gælder musik og kunst, udtryksmåderne er tilsyneladende mange, og nu er der lejlighed til at opleve hendes brede kunstneriske spekter.

Temaerne for udstillingen er ”Roadskills ´n Gasoline” og andre kollager med tekstbobler, der fortæller en anden historie end hvad tegningen viser. Måske vil der også være et madtema, men det må du komme og se til ferniseringen. Kollagerne er et mix af udklip, tegninger, real objekter m.m., der til sidst bliver til fotografier – og det viser hendes brede tilgang til valg af form og materialer.

”Tankerne bag ”Roadskills ´n Gasoline” er baseret på mit vidne til, at jeg hver dag til og fra arbejde kører forbi det ene døde påkørte dyr efter det andet. Min bil gasser sig afsted på benzin og biler kører dyrene ned. Så ligger de der, fordi vi skal jo derudaf.” siger TONE.

Udstillingen kan beses fra d. 5. maj til 28. maj 2019 i Husets Galleri.Kommentarer