Chr. d. 4. Laug hyldede unge redningsfolk

22-04-2019
En snarrådig indsats af et par unge mennesker reddede en 49-årig mand fra druknedøden.
Af Palle Bjørnstrup

Søndag sent blev en 49-årig mand reddet fra druknedøden i Limfjorden. Den 49-årige var af ukendte årsager faldet i Limfjorden i området ved Stuhrs Brygge (Det tidligere værftsareal).

I en af ejendommene nær fjorden bor kæresteparret Dorssa Goodarzi og Joakim Bove Winkler. Joakim studerer på Aalborg Universitet og har ved siden af job hos Rema 1000 i Støvring.
Dorssa arbejder i hjemmeplejen og denne søndag havde hun haft aftenvagt, og var, efter at være kommet sent hjem, gået i seng. Inden hun faldt i søvn, blev hun opmærksom på en vis uro udenfor, og fik sig sporet ind på, at der blev råbt om hjælp. Hun kiggede ud ad vinduet over fjorden, og konstaterede en person i vandet. Samtidig med, at hun fik vækket Joakim, ringede hun 112, alt imens de skyndte sig ned på kajen.
Joakim sprang resolut i fjorden, og svømmede ud til den nødstedte, der efterhånden havde fjernet sig mere en 50 meter fra kajen. Joakim bjergede personen, der viste sig at være en 49-årig mand. Joakim svømmede med personen tilbage til kajen, og i fællesskab fik de to unge den 49-årige op på land. De konstaterede, at han var lidt forkommen og også beruset. Kort tid efter var ambulancen fremme og tog over på den nødstedte person.

Denne handlekraft og bedrift har Chr. d. 4. Laug nu hædret ved at tildele Joakim et ”skulderklap” for udført dåd i form af en økonomisk donation samt en venlig buket til Dorssa, og begge modtog også et 75-års Jubilæumsskrift om Chr. d. 4. Laug.

De unge helte modtog ”Skulderklap m.v.” i laugets lokaler i Jens Bangs Stenhus.

Donationen blev flot modtaget, og begge var glade og beæret over, at blive hyldet for deres uselviske indsats, og var glade over at høre om Chr. d. 4. Laugs virke, og ville helt sikkert modtage opfordringen til at blive optaget i lauget ved en senere lejlighed.

Den 49-årige mand, som det unge par efterfølgende foreløbig ikke havde hørt noget fra, må siges at være en heldig person. Joakim har været og er stadig svømmer, og har bl.a. et kursus i livredning i bagagen. Derfor var der heller ingen tøven over for at springe i havnen, da det gjaldt, siger Joakim.

Dette forhold og en god snak med de unge mennesker, gav indtryk af et par dygtige, interesserede og handlekraftige unge, der vil noget med deres liv, og som er parate, når det gælder at hjælpe andre.
Kommentarer